Da idealerne måtte vige

Nå ja, det var ikke just, fordi de smukke idealer var tvunget til at vige. Faktisk var det sådan, at den københavnske integrationsborgmester Anna Mee Allerslev helt af sig selv opgav at holde fast ved sine idealer. Det skete i forbindelse med en såkaldt mangfoldighedsfest på Nørrebro, og Finn Rudaizky har fortalt om det på religion.dk, se her.

Rudaizkys artikel begynder: ””Det israelske flag kan virke provokerende for nogen og af sikkerhedsmæssige årsager ønsker man ikke det israelske flag.” Sådan sagde den radikale integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs kontorchef til en israelsk beslægtet forening, før afholdelse af minoriteters fejring af kulturel mangfoldighed på Nørrebro i København”.

Den 17-8 havde Anna Mee Allerslev en kronik i Berlingske, se her. Den kronik blev besvaret af Jens Fønns-Jørgensen i samme avis den 3-9, se her. Og sidst blev det hele gennemgået af mig på min blog den 5-9, se her. Allerslevs kronik er fuld af plusord: ”Vi skal aktivt og fokuseret omfavne og udnytte vores mangfoldighed” — ”Diversiteten er ikke farlig” — ”Respekt for at Danmark er et demokratisk retssamfund” — ”Islam er ikke farlig, kun fanatisme er farlig” — ”Ligebehandling er en rettighed. Og ægte ligebehandling tager højde for forskelligheder og særlige behov”.

Smukt formuleret, ikke! Specielt den sidste positive position er der grund til at hæfte sig ved. For hvordan blev det nu lige forstået i forbindelse med ”mangfoldighedsfesten”? Allerslev fik jo dèr lejlighed til at vise, at hendes forståelse af ligebehandling – nå nej, af ”ægte ligebehandling” tog højde for den israelske forenings særlige behov for beskyttelse.

Men var der noget, hun ikke gjorde, så var det at tage højde for det problem. Hendes ”ægte” ligebehandling gik ud på, at bede denne forening om ikke at flage med det israelske flag. Hvad hun ikke bad andre delegationer om. Det var hendes form for ”ægte” ligebehandling.

Jamen, var det da ikke fornuftigt nok at gribe disse sikkerhedsproblemer i opløbet? Var det ikke rettidig omhu på den måde at forhindre bølleoptræden og uroligheder ved denne fest? Jovist, sådan vil mangt et fornuftigt menneske tænke? Og Anna Mee Allerslev er uden tvivl et fornuftigt menneske. Men vil man tænke sådan, og vil man ydermere handle ud fra sådanne forestillinger, så må det være et ufravigeligt krav, at man så holder sin mund med alle smukke fraser om ”ægte ligebehandling”.

Jamen, Allerslev var da nødt til det? Hvad andet kunne hun gøre?

Hvad andet! Ja, sådan tænker et fejgt og uansvarligt menneske. Lad os sige, at hun underhånden havde fået en trussel fra yderliggående muslimer. Hvad så? Så kunne hun have insisteret på ”ægte ligebehandling” også for denne israelske delegation. Hun kunne have ladet dem flage med det israelske flag uden indskrænkning. Og truslerne? De skal naturligvis mødes med politi-magt. Det kan godt være, at en ret stor politistyrke så skulle have været i beredskab. Men af og til koster ”ægte ligebehandling” noget, altså den koster mere end ord.

Hun kunne også have offentliggjort truslerne og naturligvis også nævnt, at de kom fra muslimer, og derefter sagt, at da hun ikke ville gennemføre festen under et så massivt politiopbud, som ville være nødvendigt, så følte hun sig tvunget til at aflyse festen.

Men når hun gjorde det, hun gjorde, afslører hun for det første, at hun ikke forstår en brik af, hvad der foregår i de muslimske miljøer; alle hendes smukke ord om inklusion og respekt for danske værdier falder fuldstændig til jorden. Og for det andet giver hun de muslimske ballademagere blod på tanden: det virker jo med trusler. Det er den lære, de nødvendigvis må drage af det skete. Og så kan hun komme med alle de smukke ord, det skal være overfor dem, det nytter intet, når hun med sine handlinger modsiger dem.

Det er der ganske vist mange, der gør her i landet i vort forhold til muslimerne. Men sjældent har man set et så soleklart eksempel på det som her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Islam. Bogmærk permalinket.

Et svar til Da idealerne måtte vige

  1. M siger:

    Jeg tror snarere hendes adfærd viser, at hun ikke har nogen idealer – bare floskler. Ingen retskaffenhed, og ingen reel interesse for andre mennesker. Men utvivlsomt en stor interesse i de penge, borgmesterjobbet indbringer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.