Islams rolle

Hvad Hamid el Mousti, formand for Dansk-Marokkansk venskabsforening, skriver i Kristeligt Dagblad den 8-7, er ganske rigtigt. Indtil han begynder at tale om islams rolle.

Han gør opmærksom på, at en række diktatorer, Salazar i Portugal, Hitler i Tyskland, Putin i Rusland og også Mursi i Egypten, er valgt på ganske demokratisk vis. Blot udviklede de sig hurtigt til forfærdelige diktatorer. Det er altsammen rigtigt og relevant at gøre opmærksom på i situationen. Og man forventer, at han vil gå videre med at betegne kuppet som retfærdiggjort, fordi det hindrede en potentiel diktator, nemlig Mursi, i at gennemføre sine diktaturplaner. Dog er det slet ikke dèr, han vil hen. Han fortsætter:

Oprøret har intet med religion at gøre. 90 procent af egypterne er muslimer, 8 procent er kristne koptere, og resten er ateister. Hæren, der sidder på 30-40 procent af den egyptiske økonomi, forsvarer sine privilegier og blæser i bund og grund på det egyptiske folk.

Hvad er logikken i den påstand? Mursi begrunder selv sin politik ud fra islam. Hans parti kalder sig direkte ”Det muslimske Broderskab”. Og så skulle dette, at han søger at blive diktator (efter Moustis påstand, der nok har noget på sig) ikke have noget med islam at gøre. Så skulle dette, at han søger at gennemføre en række tiltag begrundet i islam, være uden forbindelse med islam. Så skulle dette, at en million mennesker møder op på Tahrir-pladsen i protest mod de religiøse begrænsninger i deres dagligdag, som Mursi har gennemført, være uden forbindelse til den religion, disse begrænsninger er hentet fra.

Tværtimod, el Mousti, islam er omdrejningspunktet for oprøret.

Og hvis du er uenig med den udlægning af islam, som Broderskabet står for, ville det være skønt og oplysende for os andre, om du forklarede lidt nærmere, med korancitater og den slags, hvorfor Broderskabet tager fejl i dets bedømmelse af, hvad der er det centrale i islam. 

Dette indlæg blev udgivet i Islam og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.