Skudt forbi!

Ahmed Akkari har udgivet en bog, og det er bemærkelsesværdigt, hvor stor interesse den har vakt, endnu inden den er kommet i bogladerne.

Udmærket!

Men det er alligevel mærkeligt, så lidt fornemmelse man i de mere officielle kredse har for de problemer, han kaster lys over.

Nu igår aftes, den 7-4, havde Deadline inviteret en universitetsmand fra Aarhus, Lasse Lindekilde, til at komme med et bud på, hvorvidt Akkari havde ret i, at der her i landet nok var sådan cirka 5000 islamister. Derefter havde man arrangeret en debat mellem integrationsminister Manu Sareen og Zubair Butt Hussain. Altsammen med udgangspunkt i Akkaris oplysninger.

Men hvor skød de dog ved siden af, begge parter!

Lasse Lindekilde udtalte sig med typisk universitær forbeholdenhed: man skal definere, hvad islamisme og hvad ekstremisme er. Og da han ikke selv kom med nogen definition, og da han heller ikke havde øre for, hvordan Akkari definerede begreberne, talte han mere eller mindre ud i den blå luft. Oven i købet sluttede han af med den overvejelse, som man egentlig troede, forlængst var afgået ved en stille død: at man ved at anbringe etiketten ekstremist på visse grupper risikerede at skubbe disse grupper endnu længere ud i ekstremismen. Herregud dog, er vi ikke for lang tid siden blevet klar over, at vi etniske danskere kan arte os, som vi vil, vi kan stå på hovedet, vi kan klappe dem på ryggen, muslimerne gør alligevel, som de vil, de har indbygget i deres lære et ”dem-og-os” system, og det kan vi ikke fjerne eller øge, ligegyldigt hvad vi gør!

Nå, den næste samtale, den mellem Sareen og Hussain, var mere afslørende. Akkaris bekymringer og bekymrede påstande blev pure afvist. Ja, naturligvis ikke sådan, at man direkte sagde, at han tog fejl, for han udtaler sig jo da med en vis autoritet, han har jo haft foden indenfor i de centrale kredse blandt muslimerne i Danmark, men sådan, at man bagatelliserede dem, og sådan, at man misforstod dem.

Man havde ikke sat sig ind i Akkaris indvendinger imod de muslimske miljøer, han kendte. Man troede, at han med radikalisering mente ekstremisme, hvor han jo faktisk taler om islamisme. Og man brugte derfor tiden på at overveje, hvordan man med forskellige forholdsregler på forhånd ville kunne spore ekstremisterne, inden de kom til at gøre skade, dvs., begå en terrorhandling. Og ud ad det spor kørte så samtalen.

Hussain kunne på ingen måde se, at de muslimske friskoler var udklækningssteder for ekstremisme. Og Manu Sareen brillerede med det, han er bedst til: at hælde vand ud af ørerne. Som dog den mand kan tale og tale uden at sige noget! Imponerende.

Hvad er det da, Akkari anklager skolerne og moskéerne for?

Han anklager dem for at skabe had til det danske samfund. Han anklager dem for at opstille et skel mellem muslimer og danskere. Han anklager dem for at indpode i ungdommen en forestilling om, at muslimer er bedre end ikke-muslimer.

Han fortæller oven i købet, hvor den forestilling kommer fra. Den kommer fra påstanden om, at muslimer i koranen har Guds egen lov, og at muslimer derfor er mere gudvelbehagelige, når de retter sig efter sharia, sharia er jo defineret som Guds vilje med mennesket.

Og se, det havde været interessant og relevant, om de to herrer havde diskuteret den grundholdning hos muslimer. Hvor mange muslimer deler den opfattelse? Hvor mange drager den konklusion, som Akkari nævner: at det danske samfund af den grund er et dekadent samfund, der står Guds vilje imod? Hvor mange muslimer her i Danmark ser ned på og foragter det land, de bor i, fordi man her retter sig efter grundloven og ikke efter de guddommelige love i shariaen?

Det er jo, hvad vi ser i de muslimske miljøer: at man skiller sig ud, holder sig for sig selv, bevidst søger at undgå, at ens unge bliver påvirket af dansk kultur. Det er, hvad vi erfarer: at mange muslimske forældre sender deres børn på genopdragelsesrejser til hjemlandet, fordi de er blevet for danske. Det er, hvad der efterhånden dæmrer for os angående muslimerne: de er utrolig hurtige til at give os danskere skylden for deres genvordigheder; de lader sig meget let fornærme; de mener, de har en ”ære” at forsvare; de klumper sig sammen i ghettoer, hvor de prøver at gennemføre shariaen, så alle, også danskerne, skal rette sig efter den, og hvor de søger at holde danske offentlige myndigheder, politi og brandvæsen, ude.

Og det er ikke svært at forstå, at lykkes det gennem muslimske friskoler, gennem diverse kurser ud fra moskéerne, gennem intens anvendelse af mund-til-mund-metoden at få indprentet en sådan holdning i unge rådvilde andengenerationsindvandrere, så er alle velmente integrationsforsøg fra det danske samfunds side spildte Guds ord på Ballelars, så kan vi godt skyde en hvid pind efter at få de unge muslimer til at tage en uddannelse i særlig stort omfang, så vil det integrationspotentiale, der plejer at ligge i, at indvandrere gifter sig med indfødte, være så godt som lig nul. Og værst af alt: Så vil denne grundholdning danne en udmærket baggrund for de ekstreme kræfter, der søger at rekruttere unge mænd til jihad, hvad enten så denne ”hellige krig” skal udkæmpes i Syrien eller herhjemme.

Bare det spørgsmål kunne man med fordel have rettet mod Hussain: Hvordan ser han på det normale muslimske krav om, at en frafalden som Akkari skal dræbes? Er han imod det – hvad han jo nok er – hvad vil han så gøre for at minimere den trussel, som Akkari er udsat for?

Men intet af den slags blev forsøgt.

Akkari siger i ét af de interview’s med ham, der for øjeblikket florerer i medieverdenen, at han føler, at alt hans arbejde med at tale i ghettoerne til muslimerne for at få dem bort fra deres negative syn på Danmark, er som at slå i en dyne: forgæves, spildt, uden resultat.

På samme måde kan såmænd jeg føle det, ikke mindst når jeg ser en udsendelse som denne i Deadline: at vore politikere ikke er blevet klogere! At de ikke kan fornemme Akkaris bekymring for landets fremtid!

Men det må vel dages engang.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Islam og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Skudt forbi!

 1. Morten - - - siger:

  De vil næppe afstå fra at tage en uddannelse, de unge islamister. Det vil de tværtimod blive tilskyndet til! De trækker sig ikke fra samfundet på dén måde. Det er ikke det, der sker.

  Vore hospitaler begynder allerede at bære præg af tørklædeklædte. Uddannelse er ikke integration.

  – – –

 2. ricardtriis siger:

  @ Morten —
  Tak for korrektionen! Jeg tænkte på det forhold, at de muslimske drenge falder igennem i folkeskoleregi. De muslimske piger, derimod, klarer sig bedre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s