Stegt flæsk

Stegt flæsk med persillesovs, det er nu valgt til Danmarks nationalret.

Jeg giver dem ret, der mener, det er noget pjat at bruge penge på at lave den slags undersøgelser. Er det 1,2 mill kr, der er brugt? Det kan man godt blive lidt forarget over. Men ikke forarget for mere end 25 øre.

Der er dem, der i deres forargelse har regnet ud, hvor stor – eller rettere lille – en procentdel af danskerne, der har gidet stemme på den ene eller den anden ret. Det skal vist måles i tiendedele promiller. Og igen: for 25 øre forargelse kan jeg da godt, når jeg gider, mande mig op til. Men skrive et blogindlæg om det? Aldrig i livet.

Nej, dette indlæg er forarget over noget andet.

Først over Camilla Plums indspark. Ekstrabladet beretter, at hun på sin facebook-side har skrevet:

Så er man da sikker på, at vores indvandrere ikke kommer til at føle sig sådan rigtigt danske, Fy Dan … det er skamfuldt , når man nu kunne have brugt også denne lejlighed til mere favnende statements … eller er det igen en besked, som hedder, at før de dersens indvandrere får lært at spise vores svinekød, så kan de godt glemme alt om at være helt rigtigt danske? (Se her).

Det er dumt skrevet, rigtig godt gammeldags dumt. Hvorfor? Ja, det kommer om lidt. For ikke blot jeg har fundet dette dumt, det har Pia Kjærsgaard også. Hun har tilladt sig i en kommentar at sige:

Jeg synes, at Camilla Plum er en tosset kælling. Så er det sagt. (Se her).

Og så er debatten afsporet. Så regner det ned over arme Pia Kjærsgaard, fordi hun kalder Camilla Plum en dum kælling, og så tager man den debat op, som var ved at ebbe ud, debatten om tonen i debatten. Og så glemmer alle at overveje, om nu ikke Camilla Plums bemærkning virkelig var noget dumt tøjeri.

Det er anden gang, jeg kan blive forarget. Og for lidt mere end 25 øre.

Men tilbage til Camilla Plums bemærkning. Hvorfor er den dum?

Den er dum, fordi den afslører, at Camilla Plum ikke har lært at skelne mellem integration og assimilation.

Det er et alt for stort forlangende af vore indvandrere, at de skal blive ligesom os, at de skal blive assimilerede. Det er der derfor heller ingen fornuftige mennesker, der forlanger eller forventer. Og det er dumt af Camilla Plum at mene, at nogen forvente eller forlanger noget sådant af vore indvandrere. Det er den første og mildeste dumhed.

Men den anden og værre er, at hun forventer, at denne assimilation skal ske derved, at vi danskere ændre os. Dog, den fejl eller den dumhed er det kun Pia Kjærsgaard, der har haft blik for.

Jeg erindrer mig den omvendte situation: en situation, hvor det var vore indvandrere, som efter visse debattørers mening skulle assimileres, dvs., ændre sig, optage vores kultur, blive som os. Det var vel nogen på den såkaldte højrefløj, der mente det, og det fik de på puklen for af de etablerede debattører. Men nu, hvor det ikke er de fremmede, der skal ændre sig, men os – og stadigvæk tales der fejlagtigt om assimilation – nu tier man bomstille.

Jeg har ikke fulgt Camilla Plums madprogrammer på Tv. Men man får da uvilkårlig den mistanke til hende, at hun i sine opskrifter omhyggeligt undlader at foreslå retter med indbygget gris i. For vi må jo endelig ikke støde eventuelle medkikkende muslimer. Gør hun det, kan man med rette sige, at hun ikke hører hjemme hos DR, Danmarks nationale fjernsynskanal.

Men så dum er hun vel trods alt ikke!!

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.