Intet med islam at gøre?

Én ting kan man glæde sig over i den ellers trøstesløse spørgerunde med Helle Thorning Schmidt: Alle indrømmer nu, direkte eller indirekte, at dette her har noget med islam at gøre.

Helle Thorning bliver beskyldt for for egen regning og risiko kort efter terrorangrebet den 14-2 at have udtalt, at der umiddelbart efter angrebet på Krudttønden blev sagt vagter op ved den jødiske synagoge. I virkeligheden gik der fire timer, før vagtmandskabet var på plads i Krystalgade. Så hun udtalte sig, hedder det, uden at være ordentlig informeret.

Men ved at gå så meget op i det, indrømmer man, at terrorangrebet har noget med islam at gøre. Det var ellers noget, Helle Thorning benægtede i første omgang – sådan som alle statsledere benægter det efter en islamisk terrorhandling, se her. Men allerede, da hun kom med sin forsikring om, at vi ”med det samme” satte vagt ved synagogen, har denne forsikring som forudsætning, at det er muslimsk terror; hvorfor skulle en terrorist ellers gå efter jøderne? Det er da kun muslimske terrorister, der gør det. Og jo mere vi nu i diskussionen fastholder, at de danske myndigheder da naturligvis – nu siger man ”naturligvis” – udmærket kunne indse, at man måtte frygte, at mønstret fra Paris: først et angreb på ytringsfriheden, derefter et angreb på jøder, skulle gentage sig her, des mere indrømmer vi, at vi ”naturligvis” godt er klar over, at dette er muslimsk terror.

I det indlæg, jeg henviste til ovenfor, citerede jeg Camilla Schwalbe, én af bloggerne på Jyllands-Posten for at sige:

At vi oplever mere og mere terror, det kan ingen være i tvivl om, men at forsøge at skabe sammenhæng mellem indvandringen til Europa og terror er en fejlslutning. For ekstremister og folk der vil tage eget og andres liv i kampen mod demokratiet, er ikke kristne, muslimer eller andet. De er først og fremmest de største kujoner af alle.

Og ikke sandt, det mønster kender vi: endelig ikke skælde ud på muslimer. Men det er løgn. Det holder ikke en meter. Og heldigvis er PET klogere end Camilla Schwalbe. I den organisation er man godt klar over, at langt de fleste terrorhandlinger udføres af muslimer, og at jøder står på muslimers terrorliste. Denne sammenkobling er speciel muslimsk. Det er ikke almindelige ekstremister, det er ikke kristne ekstremister, det er ikke bare kujoner, der har denne sammenkobling, det er muslimer og kun muslimer.

Og når vi nu allesammen er så rørende enige om, at det da også var forfærdeligt, at der gik hele fire timer, før man kunne få sig snøvlet sammen til at sætte bevogtning på synagogen, så skyldes det, at vi allesammen – også de mere lorne politikere og debattører – nu tager denne sammenkobling som en selvfølge, og altså måske hele tiden ubevidst har gjort det; de lorne har blot hidtil villet forsøge at undgå sammenkoblingen.

For mig at se spiller det ikke den store rolle, om Helle Thorning får en næse eller blot får nogle ridser i lakken. Hun har vist blot ville vise alverden, at med hende ved roret her i Danmark har vi styr på tingene; blot havde hun så lige glemt, at det havde vi faktisk ikke rigtig alligevel. Og det kan såmænd være meget sundt både for hende og for os andre at få fastslået, at hun af og til tager fejl.

Meget mere væsentligt er det, at hun, når hun skal forsvare den hurtige udmelding om politibeskyttelse til synagogen, forudsætter, at enhver idiot dengang da måtte kunne se, at nu behøvede synagogen beskyttelse, og ligeså væsentligt er det, at den samme forudsætning deles af hendes modstandere.

Så skulle man jo tro, at det ved den næste muslimske terrorhandling ville være umuligt at sige, at dette ikke har noget med islam at gøre. Men til den tid har man måske helt glemt, hvad man her forudsatte.

Dette indlæg blev udgivet i Islam og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.