Moderne muslimsk martyrmod

I dag, hvor det er Sct. Stefans Dag, det vil sige: det er den eneste tilbageblevne martyrdag i vort kirkeår, er der grund til at gøre opmærksom på en hændelse, der fornylig fandt sted i det nordøstlige Kenya.

Jeg har tidligere gjort opmærksom på moderne muslimsk martyrmod, se her. Og endnu tidligere omtalt Al-Shabaabs metode med at angribe forsamlinger med både muslimer og kristne, forlange de kristne udskilt og derefter slå kun dem ihjel, se her.

Men her fornylig fik vi endnu et eksempel på, hvordan muslimer også kan gebærde sig. En bus fyldt med hundrede kenyanere var på vej fra Nairobi ud mod de nordøstlige provinser i landet. Den burde have haft politieskorte, men politibilen var brudt sammen, så den kørte videre alene. Og blev så overfaldet af muslimske terrorister fra Al-Shabaab. De forlangte som sædvanlig de kristne skilt fra, så de kunne slå dem og kun dem ihjel. Men denne gang gik det anderledes for sig, se en engelsksproget beretning her. Måske fordi de ombordværende hovedsagelig var kvinder. De muslimske kvinder beskyttede deres kristne søstre. De bad terroristerne om at slå dem allesammen ihjel eller lade dem allesammen gå. Der er ingen kristne her, sagde de og gav de kristne kvinder deres hijab eller skjulte dem bag bagagen.

Og så blev terroristerne forvirrede. De trak sig tilbage, men advarede om, at de ville komme igen.

Denne hændelse burde stå på forsiden af alle vore aviser. (Den er omtalt i Kristeligt Dagblad, se her, og BT, se her) For den er jo hundrede gange bedre end de erklæringer, der sædvanligvis kommer fra muslimske foreninger efter endnu en muslimsk terroraktion. Dels er de jo kun ord, hvilket ikke skal bebrejdes disse foreninger. Men dels er de også ofte forsynet med et tillæg, der advarer os indfødte mod at lade vor vrede gå ud over almindelige, fredelige muslimer. Hvilket man godt kan bebrejde dem. For det forekommer at være en advarsel, der kun har til hensigt at fastholde muslimer i den offerrolle, som de terroristiske trosfæller så åbenbart ikke befinder sig i.

Her, derimod, er der igennem denne handling tale om klar tale. ”Vi står last og brast med vore kristne landsmænd; vi lægger større vægt på vores folkelige samhørighed end på vores religiøse forskellighed; vi tror ikke på en islam, der udklækker terrorister”. Kan gerne være, disse mennesker ikke kan belægge deres handlinger med korancitater, handlingerne er dog mere sandt menneskelige end mange imamers ord.

Dette indlæg blev udgivet i Islam og tagget . Bogmærk permalinket.

2 svar til Moderne muslimsk martyrmod

  1. Pingback: Når fromhed trumfer sandhed | ricardtriis

  2. Pingback: Endnu en forskel | ricardtriis

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.