Kunsten at angribe islam

Man kan godt ærgre sig lidt over, at vore satirikere ikke benytter terrorangrebene i Bruxelles til at angribe islam.

Jeg blev da lidt underlig til mode, at jeg så satiretegningen Til Stregen i Berlingske for den 22-3, se her. Teksten lød:

Nu kan det være nok. Belgien ruster sig efter terrorangreb.

Og så havde tegneren ellers moret sig med at gengive en kaptajn Haddock fra Hergés tegneserie Tintin, som udstøder alskens skældsord, mens Dupont og Dupond sidder i fælles passivitet i en sølle 2CV i baggrunden. Hvis dette er en satire på noget, er det ikke på islam, men på belgierne: de kan råbe og skrige, de kan udstøde forbandelser af den værste slags, men i alt dette udgør de den samme afmægtige skikkelse som den lidt latterlige kaptajn Haddock. Vi kan føje til, at den samme afmagtsfølelse kan aflæses af alle blomsterne og de tændte lys, af alle de efterhånden til bevidstløshed kendte udsagn om, at ”vi tænker på de pårørende”, ”vi må stå sammen” og ”vi skal ikke ændre en tøddel på vort åbne og tillidsfulde samfund”.

Jeg véd ikke, om man kan sige, at der er lidt mere bid i tegningen for den 23-3, se her. Teksten nedenunder tegningen lyder:

To sjæle .. de selvbestaltede martyrer tror, at der venter dem en heltemodtagelse i himlen.

Og tegningen forestiller to sjæle på vej op til himlen. Den ene en ung pige, der siger: ”Det her sku’ ha’ været min første flyvetur”. Den anden en muslim (han er turbanklædt), der siger: ”Det her er også min ”jomfru-tur””.

Når man husker på, at det ikke er en heltemodtagelse, muslimerne tror på, men en modtagelse af 72 jomfruer, så er der vel en vis komik i det. Men en sær sørgmodig komik. Oven i købet kan man spørge, om ikke tegneren går for tæt på ofrene, når han bruger et udtryk fra én af dem til sætte muslimens udtryk i relief.

Så var der mere bid i én af de 12 tegninger i Jyllands-Posten i sin tid, den, hvor et bud kommer ud fra himlen og råber til de ankommende ”martyrer”: ”Stop, stop, vi er ved at løbe tør for jomfruer”. For ikke at tale om den mest berømte og mest præcise af dem, tegningen af Kurt Westergaard: Muhammed med en bombe i turbanen. Ja, kunne man spørge: Hvorfor dog ikke genoptrykke den tegning ved en sådan lejlighed? Den udtrykker jo så klart, som det udtrykkes kan, hvordan vi ved en sådan lejlighed ser på Muhammed og hans religion.

Men bedre ville det nok være, om vi vænnede os til at lave satiretegninger af de militante muslimer. Jeg er ikke vant til at tænke i satiretegninger, men hvad med én, der forestillede en selvmordsbombemand, der ankommer til Helvede, og djævelen selv, der siger til én af sine underordnede: ”Tjek ham lige, om han har taget sit selvmordsbombebælte af; jeg har lige haft store udgifter på ovnene og vil nødig have dem sprængt i luften”.

Eller Al-Baghdadi eller en anden ledende IS-person, der siger: ”Ha, ha, han troede, det var den nyeste udgave af en skudsikker vest, og så var det et selvmordsbælte”. Det er genbrug af en bemærkning – som faktisk er set på en video – af Osama bin Laden, der lo, fordi nogle af mændene fra 11-9 ikke var klar over, at der var tale om en selvmordsaktion.

Jo, jo, jeg har da læst mange af de kloge menneskers reaktion på udåden i Bruxelles, som aviserne er fulde af, og har i den anledning haft den ene deja-vû oplevelse efter den anden. Den slags oplevelser ikke ærlig talt ikke særlig opmuntrende.

Lidt opmuntring var der ved at læse Lone Nørgaards artikel i Berlingske, se her. Hun skriver bl.a.:

Så kom de næste lig helt forudsigeligt på bordet. Denne gang i Bruxelles. Igen-igen udtrykker politikerne deres store sorg og medfølelse med ofre og pårørende. Igen-igen stikker de ansvarlige beslutningstagere hovedet i busken og indkalder til John Lennon Imagine-grædekor i stedet for at kalde barnet ved rette navn: Terrorhandlingerne er jihad mod de vantro, og vi er ’sitting ducks’, fordi EU har åbnet grænserne for tusindvis af barbarer, der elsker døden højere end livet. Bid for bid erobrer den totalitære ideologi islam Vesten, fordi politikerne nægter at beskytte deres værgeløse oprindelige befolkninger mod en masseindvandring fra fejlslagne islamiske stater og dermed mod den terror, der bringes med i rækkerne.

Og Mikael Jalving kan også bidrage lidt til at holde humøret oppe. Se her fra hans blog på Jyllands-Posten. Her hævder han, at terroristerne ikke har ramt EU i hjertet, for EU har intet hjerte:

Islamisterne har derimod ramt EU-komplekset i hovedet, i øverste etage. Det er derfor kun forventeligt, at EU-toppen ikke fatter en skid og ikke forstår, at de har været med til at gøde jorden for islamisk terrorisme ved at svække de ydre grænser og operationalisere den fri bevægelighed for millioner af mennesker fra hele verden, hvilket har gjort alting lettere for menneskesmuglere og islamister.

Lidt er der også at hente i Kristeligt Dagblads leder for den 22-3, skrevet af Henrik Hoffmann-Hansen, se her. Han har en række udmærkede eksempler på, at Kristeligt Dagblad hele tiden har anbefalet det åbne samfund. Og det kan jo lyde meget godt, selv om det at kaste det åbne samfunds goder på muslimske terrorister synes at være som at slå vand på en gås. Han slutter:

Derfor er det vigtigere end nogensinde at fastslå, at Europa ikke hader muslimer. Men samtidig at sige, at den uhindrede og ukontrollerede indvandring til Europa fra Mellemøsten må og skal stoppes. Der er en fare for, at den fortsatte indvandring vil flytte de konflikter, der hærger de muslimske lande, til Europa. Sker det, vil terroraktioner som den, vi så i går – så alvorlig, den end er – desværre fremstå som en overfladekrusning i sammenligning med, hvad vi har i vente.

Dette er vist ikke noget, Kristeligt Dagblad hele tiden har anbefalet. Det er noget nyt. Og sandt er det, at vi, hvis ikke indvandringen af muslimer standses, kan forvente meget værre tilstande. Men, NB, det kan blive slemt nok med de muslimer, vi allerede har indenfor vore grænser. Derfor ville det have været passende, ikke mindst for et dagblad, der kalder sig ”kristeligt”, at sige, at Europa vil argumentere imod religionen islam, åndeligt vil modarbejde den, og på enhver måde forsøge at få de forhåndenværende muslimer gjort til gode statsborgere, med eller uden Muhammeds hjælp, formentlig uden.

Der sker ting i Europa, som bevirker, at flere og flere synes at forstå, at islam ikke er en lige så pussenuttet religion som kristendommen, at islam har kræfter i sig, som sætter den i stand til på helt anderledes direkte måde at være baggrund for et samfund, eller at muslimer aldrig synes at ville integrere sig i de kristne samfund, de så inderligt ønsker at bo i, men altid vil prøve at skabe deres egne samfund indeni vore.

Der har været terrorangreb i nu snart mange byer, der har været seksuelle krænkelser i Køln og mange andre steder i Tyskland, ikke mindst i svømmehallerne, der har nu været mange eksempler på ”stakkels” flygtninge, som fører sig frem med en krævementalitet, der får dem til at se alt andet end ”stakkels” ud, man har efterhånden opdaget, hvad den muslimske kultur bringer med sig, og mange får mod til at sige det åbent og i Tyskland oven i købet i stort tal at stemme på andre partier end de etablerede.

Dog sker alt dette utrolig langsomt, ja næsten uforståelig langsomt. Men det er den ændring, der kommer til at betyde noget for Europas fremtid. Den vigtigste ændring vil altså ikke ske blandt muslimer, så de eventuelt bliver bedre integrerede, eller så færre af dem bliver radikaliserede, nej, den vigtigste ændring vil ske blandt indfødte europæere, og først når den ændring finder sted, vil der ske ting og sager. Den ændring består i, at vi kommer til bedre at forstå forskellen mellem kristendom og islam, kommer til virkelig at vove at tage et opgør med islam, kommer til som det mest naturlige af alt at gøre grin med både islam som helhed og de muslimske selvmordsbombere.

Det har lange udsigter, men der er tegn på, at det er undervejs.

Dette indlæg blev udgivet i Islam versus kristendom og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.