Sjælsmark

Forleden aften var Inger Støjberg i Deadline. Anledningen var en video, som åbenbart er gået viralt. Den handlede om en dreng på Sjælsmark Udrejsecenter, der græd, fordi han ikke kunne få kartofler og broccoli. Det fik Deadline-redaktionen til at foranstalte et interview med integrationsminister Inger Støjberg. Man brugte dog ikke videoen som udgangspunkt, men derimod en rapport fra ombudsmanden. Niels Krause-Kjær, interview’eren, blev ved med at bore og bore i, at ombudsmanden sagde sådan og sådan, skulle ministeren så ikke rette sig efter det. Og Inger Støjberg blev ved med at sige, at det gjorde man sandelig også, men at ansvaret var og blev forældrenes.

Nu er det så Berlingske, der har lavet et interview med Inger Støjberg. Efter den samme opskrift, se her, og med nogenlunde de samme spørgsmål og de samme svar. Det kører efter den melodi, der hedder: ”Kan vi ikke gøre noget for at gøre tilværelsen bedre for de mange børn på Sjælsmark Udrejsecenter?”, altså et spørgsmål, der vil mene, at det offentlige skal handle ud fra følelserne. Svarmelodien lyder: ”Vi skal sørge for, at tilværelsen for de forældre, der ikke vil rejse hjem, skønt de har fået afslag på asyl, ikke bliver en almindelig, fri, dansk tilværelse. Ellers får vi dem ikke til at rejse hjem, og ellers tiltrækker vi alt for mange migranter; de kan jo bare komme ind i landet; vi kan ikke sende dem tilbage”.

Ingen af de to interview’ere finder på at spørge om, hvordan det er kommet dertil, at vi danskere er nødt til at opføre os så ubarmhjertigt. Det er såmænd ikke, fordi det vil kræve særlig megen tankevirksomhed at stille det spørgsmål, det skyldes udelukkende, at det åbenbart er en betingelse for at blive journalist, at man er angrebet af den sygdom, jeg har kaldt samaritanitis: migranter skal partout anses for ynkværdige mennesker, der ikke kunne drømme om at lyve for myndighederne, og vi danskere skal altid påtage os skylden for alverdens ulykker.

Svaret på dette ikke-stillede spørgsmål er, at vi danskere, som alle andre europæiske folk, med liv og lyst har deltaget i en fromhedskonkurrence. Ifølge Flygtningekonventionen er det kun et naboland til det land, der forfølger sine borgere, der har pligt til at give de forfulgte asyl. Andre lande har lov til det, men er ikke forpligtede på det.

Men i stedet for at nøjes med at gøre, hvad vi er forpligtede til, har vi – og de andre europæiske lande – villet være åh så gode, så vi har ladet, som om vi var forpligtede overfor alle de migranter, der tropper op på vort dørtrin. Det har betydet, at migranterne, der jo – tro det eller ej – er næsten lige så kloge som vi europæere, har fået frit valg mellem alle de europæiske lande, og minsandten har været frække nok til at udnytte det. Derfor venter man med at søge asyl, til man kommer til det land, der tilbyder de bedste vilkår.

Og derfor er det, at det land, hvis folk og hvis politikere føler, at nu har man modtaget tilstrækkeligt med fremmede, uintegrerbare borgere, kun har den mulighed for at afværge at blive overrendt at gøre livet som asylansøger så lidt tiltrækkende som muligt. Det er en ret vanskelig balancegang, man dèr har vovet sig ud på. For på den ene side har man EU, med både kommission og domstol, der presser på for at få landene til at blive ved med at være ”åbne”, måske endda ”globalistiske”, og på den anden side har man flokken af utilfredse vælgere, der forlanger ”fasthed” og ”handlekraft”.

Og så må man altså handle ”ubarmhjertigt”.

Men hvorfor dog ikke forhindre, at migranterne i det hele taget kommer ind i landet? Hvorfor dog ikke oprette et grænsepoliti, der kunne bevogte vores grænse døgnet rundt, så ingen eller kun ganske få kunne slippe over grænsen? Ville nogen søge asyl, kunne de jo gøre det i Tyskland, et land, der ikke forfølger sine borgere, og altså er et sikkert land.

Desværre er svaret på det spørgsmål lige så klart som svaret på spørgsmålet om det ikke-stillede spørgsmål ovenfor. Det skyldes, at sygdommen samaritanitis får danskerne flest til at handle efter barmhjertigheden og ikke efter retfærdigheden. Og så indviklet er tilværelsen indrettet, at man derved kommer til at handle ubarmhjertigt.

Det er fra Luther, vi har den opfattelse, at staten, øvrigheden, skal handle efter retfærdigheden og ikke efter barmhjertigheden. For de mennesker, øvrigheden skal styre, er ikke Guds bedste børn, de har det med at ville udnytte den barmhjertighed, man måtte blive fristet til at yde dem. Og mærker de, at det er barmhjertighed og ikke retfærdighed, der styrer øvrighedens handlinger, så undser de sig ikke for at bryde loven, for – ikke sandt – øvrigheden sørger jo alligevel ikke for, at loven overholdes.

Hertil vil Luther svare – med Paulus (Rom 13,4) – at øvrigheden ikke bærer sværdet for ingenting. Dette svar bliver dog overhørt i vore dage. I dag mener man, at vi alle er så gode, at øvrigheden ikke behøver noget sværd, i hvert fald ikke overfor de ”stakkels” mennesker, der er ”flygtet fra forfølgelse og nød”.

Mikael Jalving har i sin sidste blog på Jyllands-Posten, se her, hævdet, at ”Fort Europa er vejen frem”. Og det har han fuldstændig ret i. Han henviser til professor Uffe Østergaard, der for et par år siden til alles overraskelse kom frem med den samme melding. Men han glemmer at nævne den omstændighed, som Uffe Østergaard dog huskede at tage med, at et ”Fort Europa”, der skal holde migranter ude, må have mulighed for at bruge magt, altså mulighed for at skyde på illegale grænsegængere, der ikke parérer ordre.

Og både Østergaard og Jalving glemmer, at vi danskere, indtil et ”Fort Europa” er kommet op at stå, faktisk udmærket kan etablere et ”Fort Danmark”, naturligvis også det med myndighed til at skyde på dem, der ikke adlyder.

Men som man nok kan forstå, vil sådanne tiltag være alt for meget for alle de ”Gutmenschen”, som landet er fuldt af, og som indtil videre også synes at beherske politikernes flertal.

Dette indlæg blev udgivet i Indvandringspolitik, Luther og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.