Coronavirkninger

Der var en ganske betegnende tegning af Julius i Horsens Folkeblad den 12-3 2020. Under et billede af Vorherre, der holder en tegning af en corona-virus op foran Mette Frederiksen og Dan Jørgensen, står der:

Vorherre gad ikke vente på Mettes og Dans klimaplan. Han lavede sin egen: Covid-19. ”Ikke flere flyrejser, ikke mere overforbrug, ikke mere overproduktion af ubrugelige varer i Kina, ikke flere unødvendige ferierejser, mindre forbrug af brændstof, osv. Det virker”.

Og det er jo sandt: Corona-virussen har en klimavenlig virkning. Det eneste negative i klimamæssig henseende ved den store pakke af forholdsregler, statsministeren fremlagde i går aftes (den 11-3), var, at hun anbefalede, at man så vidt muligt skulle undgå at bruge offentlige transportmidler. Jeg havde ellers glædet mig til at tage toget til Aalborg senere på måneden, men nu tager jeg nok bilen.

I mit forrige indlæg tillod jeg mig sådan lidt på forhånd at glæde mig over en endnu ikke opdaget virkning af virussen: den, nemlig, at når alle rejser anses for potentielt smittebærende, så vil jo også migranternes rejser over Middelhavet og op gennem Italien eller Grækenland blive anset for noget, der skal lukkes ned for.

Og hvad må så mit øje skue her til formiddag! En artikel i ”Den korte Avis” med netop det budskab. Ja, faktisk to artikler, der beretter om nedlukning på det felt.

Det hedder i den ledende artikel, se her:

Alle sårbare borgere opfordres til at holde sig hjemme – dem, som corona kan ramme særlig hårdt.

Også rejsevejledningerne i forhold til udlandet skærpes nu. Regeringen overvejer muligheden for at indføre yderligere restriktioner ved indrejse til Danmark. For eksempel tvungen helbredsundersøgelse, før man må komme ind i landet.

Og i en anden artikel i bladet, se her, fortælles det, at migranttrafikken til Italien helt er gået i stå:

Officielle tal fra det italienske Indenrigsministerium viser, at der ikke har været en eneste migrant, der er gået i land i Italien i marts måned. Det skriver document.dk.

Det sidste NGO-skib som lagde til kaj med migranter i Italia, var «Sea-Watch 3», som kom til Messina på Sicilia den 27. februar, oplyser Il Giornale ifølge document.

Men de 194 migrantene blev sammen med besætningen holdt tilbage og sat i karantæne. Og skibet ligger fortsat ved kaj i Messina.

Det sammen skete for 276 migranter samt besætningen på det norske skib «Ocean Viking», som drives av NGO-ene SOS Méditerranée og Læger uden Grænser.

Og skibet ligger fortsat ved kaj i Pozzallo på Sicilia.

Så det ser ud til, at det ikke blot er klimaproblemet, vi får løst med coronavirussen, det er også migrationsproblemet.

Men det er jo unægtelig en lidt hårdhændet løsningsmodel, Vorherre er kommet med. Og man kan også spekulere på, om den mon er særlig holdbar. Vil de sædvanlige rejsemønstre vokse frem igen, når coronavirusens virkninger har fortaget sig? Vil ferierejser blive genoptaget? Og vil migranter igen få lov til at invadere landet uden helbredsundersøgelse? Det må jo nemlig indrømmes, at den smitte, som diverse ”Gutmenschen” i denne situation kan tænkes at bøje sig for, virussmitten, både er langt mildere og helt anderledes forbigående end den smitte, migranterne kan påføre landet i form af muslimer, som på sigt vil gøre landet mere muslimsk, og som vil forblive i landet med samt deres børn.

Vi må som altid vente og se. Men man kan godt frygte, at standsningen kun er midlertidig.

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Indvandringspolitik, Samfundsforhold og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.